Worki typu Bag in Box znajdą swoje zastosowanie w branży HORECA. Można przechowywać w nich oleje, frytury, postmix, sosy, ketchupy, majonezy, syropy do herbaty, koncentraty (także w dużych workach 220-litrowych), pulpy owocowe, zupy i wywary.
Wśród dostępnych rozwiązań posiadamy worki, których zawartość można podgrzewać lub gotować, tak aby uzyskać bezpośrednio gotowy produkt. Produkujemy także specjalne worki do przechowywania oleju, zbudowane z materiałów gwarantujących bardzo wysoką szczelność. Dostępność folii w niebieskim kolorze pozwala wyeliminować ryzyko pomylenia opakowania z produktem spożywczym. Użycie do przechowywania i transportu technologii Bag in Box pozwala obniżyć koszty magazynowania i spedycji.
Worki Bag in Box składają się z dwóch rodzajów folii, tworzącej łącznie 4 warstwy. Pierwsza z nich, umieszczona wewnątrz opakowania, to transparentna folia LLDPE.
Warstwę zewnętrzną można natomiast dostosować do wymagań przechowywanego produktu.
Dostępne warianty folii zewnętrznej:
Pozostałe elementy worka to kołnierz oraz kran lub zatyczka.
Worki można wykorzystywać jako samodzielne opakowanie lub zamknąć je w kompatybilny karton, tworząc produkt idealny do sprzedaży detalicznej. Kartonowe opakowania można także personalizować, dodając do nich własne znakowanie.
Do procesu produkcji używamy wyselekcjonowanych materiałów od certyfikowanych, europejskich dostawców, a dzięki ścisłej kontroli jakości możemy zapewnić odpowiednie parametry techniczne, fizyczne i wytrzymałościowe w każdej partii dostarczanego klientom towaru.