Worki typu Bag in Box można wykorzystywać do produktów typu: mleko, śmietany, jogurty, podpuszczka, masa jajeczna czy lody. Nadają się do przechowywania zarówno produktów płynnych, jak i półpłynnych.
Dzięki uruchomieniu technologii produkcji w systemie Ultra Clean, która pozwala na tworzenie worków o podwyższonej klasie czystości, gwarantujemy bezpieczeństwo rozlewu produktów aseptycznych. Do sterylizacji używamy niezwykle skutecznej metody radiacyjnej. Przechowywanie produktów rozlanych w ten sposób gwarantuje dłuższy termin przydatności do spożycia, a także zapewnia większe bezpieczeństwo i stabilność takiego produktu w perspektywie czasu.
Worki Bag in Box składają się z dwóch rodzajów folii, tworzącej łącznie 4 warstwy. Pierwsza z nich, umieszczona wewnątrz opakowania, to transparentna folia LLDPE.
Warstwę zewnętrzną można natomiast dostosować do wymagań przechowywanego produktu.
Dostępne warianty folii zewnętrznej:
Pozostałe elementy worka to kołnierz oraz kran lub zatyczka.
Worki można wykorzystywać jako samodzielne opakowanie lub zamknąć je w kompatybilny karton, tworząc produkt idealny do sprzedaży detalicznej. Kartonowe opakowania można także personalizować, dodając do nich własne znakowanie.
Do procesu produkcji używamy wyselekcjonowanych materiałów od certyfikowanych, europejskich dostawców, a dzięki ścisłej kontroli jakości możemy zapewnić odpowiednie parametry techniczne, fizyczne i wytrzymałościowe w każdej partii dostarczanego klientom towaru.